Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Mar 23, 2017 |

Jedz, bo głodówka jest fatalna

Trzeba
jeść, aby zrzucać
zbędne kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| mądrze. Białko przyspiesza
przemianę materii aż o 25 procent. Białko trzeba włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty mleczne.
Najlepiej podawać
łącznie białka zwierzęce oraz roślinne.
Potrzebne są również tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, lecz wówczas, gdy
pochłaniamy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz należy konsumować w
niewielkich ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w planie
żywienia. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać blisko 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze sycą oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszasyci, ale nie napędza kilogramów. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy dziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców trzeba
mieć w planie żywienia, ale nie wolno jeść
winogron, bananów, śliwek – te owoce posiadają mnóstwto cukru. Można zjadać jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce konsumuje się po
jedzeniu, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są niezwykle korzystne dla samopoczucia. Po godzinie 18.00 nie powinno
się jadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
codziennie musi skonsumować
każda pani, aby
skutecznie
spalić i poprawić własny metabolizm.
Zdrowe jedzenie
oraz sytość pozwalają zrzucać kilogramy
w sposób błyskawiczny. Dlatego warto
zaplanować rozsądne odchudzanie.

 tabletki na odchudzanie green coffee bean

tabletki na odchudzanie po 50-tce

Posted in: dieta

Comments are closed.