Z czego wynikają kłopoty ze wzwodem?

Cze 21, 2016 |



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wtedy do całkiem
istotnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować jedząc
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
ważny element w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten z kolei
pobudza sprawność seksualną. W chwili
picia napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
a łatwo go uzupełnić
poprzez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj lub
ostrygi.
Wyjątkowo
istotnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeśli musimy
unormować jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



tania viagra
cialis



Posted in: new

Comments are closed.